TRENING OG PRESTASJONSPRESS!

Tenkte jeg skulle skrive litt om gym i skolen. 
Dette med hvordan gym har utviklet seg til å bli er noe som irriterer meg veldig.

Da jeg var yngre og fortsatt gikk på barneskolen husker jeg at det å ha gym var moro. Det var en dag vi gledet oss til, slippe de kjedelige, langstrekkelige timene med fag. Gym var en time hvor det var rom for lek og moro. Vi kunne også i stor grad bestemme selv hva slags aktivitet vi ville holde på meg. Fotball var noe som alltid var meget populært, og jeg er sikker på at 80% av gymtimene vi hadde bestod av fotball. Vi spilte alt ifra vanlig fotball, til "hjørnefotball".

Nå per dags dato er det ikke slik lenger. Jeg kan ikke med hånda på hjertet si at jeg gleder meg til å skulle ha gym.
Forventningspresset er stort, man skal kunne løpe som en atlet, hoppe som en høydehopper i friidrett, svømme som en OL-deltaker og ikke minst ha kondisjon som en topptrent fotballspiller. Det er ikke bare lek og moro lenger.
Av treningstøy og sko må man ha det siste. Har man ikke det, nei da er med et utskudd.
Man kan ikke lenger stille opp å gjøre så godt man overhodet kan. Det er bare ikke godt nok, det blir det aldri!
Stiller man opp til hver time med gymtøy, og et smil om munnen med et upåklagelig pågangsmot holder dette i beste fall til stå-karakter på vitnemålet.

Er man chubby, doven, lat, utrent ol - Da kan man glemme toppkarakter. Det er nytteløst om man ikke fullfører såkalte: "Bip-tester, styrketester (xx antall kg benkpress, push-ups, sit-ups ol) " Det kan finnes så inni hel**** mange grunner til hvorfor man ikke klarer akkurat den, og den øvelsen. Men klarer man det ikke - nei, da kan man også se toppkarakterene forsvinne i det store, tomme, intet.

 

Jeg har god forståelse for at man ikke alltid bare kan leke og ha det gøy - som på barneskolen. Men det får da faen meg være grenser på hva som blir forventet av dagens unge!

Skoledagene kan bli lange med masse å gjøre i de andre fagene, de mer viktige fagene som dreier seg om det man faktisk vil få bruk for etter endt skolegang. Men presset og forventningene om deltakelse i gym er bekymringsverdig strenge.

Jeg antar at det er flere som kan relatere seg selv til det jeg prøver å få frem på flere forskjellige måter. Noen har kanskje hatt mindre hyggelige erfaringer, mens andre kanskje er helt nøytrale. Det jeg ønsker å få frem med dette, er rett og slett bare det at jeg tror presset på de unge er altfor høyt. Det evigvarende presset om at du skal være sånn og sånn, du skal se bra ut, du skal alltid ha det siste, man skal alltid gjøre det man får beskjed om med et smil om munnen å jobbe iherdig. Man kan jo ikke glemme at dette fortsetter like jævlig etter endt skoledag! 

Det som omhandler sosialt forventningspress ol har jeg lyst til å skrive litt om ved en senere anledning. Så stay tuned! 
Legg gjerne igjen en kommentar om du har noen meninger vedrørende innlegget og del om ønskelig! : ] 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Standhaftig ♠

Standhaftig ♠

20, Vestre Toten

Mitt lille skriblehjørne. Foreløpig kommer jeg ikke til å kategorisere bloggen under en bestemt kategori. Jeg er en veldig skriveglad person, så jeg kommer til å bruke dette som en plattform til å utvikle meg selv som skribent og forbedre mine skriveferdigheter. Så ha et åpent øye og følg med - for det kommer varierte innlegg hver eneste dag!

Kategorier

Arkiv

hits